De Damsteen

Iedereen kent dit woord.

Wie heeft er nog nooit een spelletje dammen gespeeld?

Bovendien ligt deze naam makkelijk in het gehoor. Je zegt bijvoorbeeld: ”Morgenavond is er om 20.00 uur een bijeenkomst in de Damsteen”. Dat klinkt goed, vind ik.  Dit is echter niet de belangrijkste reden dat ik deze naam indien.

Het eerste deel, namelijk het woordje dam is natuurlijk de naam van onze wijkgemeente.

Herkenbaar en met een rijke betekenis. De gemeente Dam bestaat al vele eeuwen en God bewaarde die bij Zijn Woord, ondanks de vloedgolven van ongeloof en vreemde leer.

Het tweede deel, steen, heeft bijbelse papieren. In 1 Petrus 2: 4 lezen we over de Levende Steen, Christus. Als we tot Hem gaan zullen we gevoed worden en opwassen in de genade. Ik hoop dat het nieuwe verenigingsgebouw daaraan zal mogen bijdragen, aan een opbouw van de gemeente, aan een groei in het geloof, aan het vermeerderen van kennis, denk aan de catechisatie die hier gegeven zal worden. De toerusting van onze kinderen, hun geloofsopvoeding. De apostel Petrus voegt er in het 5e vers aan toe dat wij dan ook zelf gebouwd zullen worden als levende stenen. Het komen tot de Levende Steen heeft dus tot gevolg dat wij zelf ook gebruikt worden als levende stenen tot opbouw van de gemeente.

Tot uitbreiding van Zijn koninkrijk in en buiten de gemeente.

Dat leek me het doel van het nieuwe verenigingsgebouw en vandaar de naam.

Rian Vogel-de Pagter

 

Contactpersoon beheer Damsteen:

Patrick en Gea den Hoed tel. 078-6932936
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  

Aanvullende gegevens